1. Početna
 2. Naša jedinstvena metoda

Jedinstvena Berlitz method®

Učenje jezika na aktivan i prirodan način

Od 1878. godine Berlitz metoda® je sinonim za najučinkovitije i najdopadljivije  metode za uspješno učenje novog jezika. 
Berlitz metodom usvajate strane jezike na principima kao što ste naučili materinski. Tijekom 140 godina je  moderniziramo, prilagođavamo i  zato smo uvijek u trendu. 
Ovaj intuitivni i razgovorni, ali i vrlo strukturiran stil nastave, vodi Vas isključivo na ciljanom jeziku. Taj stil, ne samo da je napravio revoluciju u metodi učenja jezika, nego je postao svjetski standard i uzor za stjecanje vještina govorenja stranih jezika.
Bez obzira na dob, privatne ili profesionalne razloge – polaznici diljem svijeta vole našu metodu jer je prirodna, motivirajuća i uspješna

Ključni aspekti Berlitz metode:

 • Uranjanje u jezik

  Nastava se izvodi isključivo na ciljanom jeziku. To uranjanje u novi jezik i kulturu omogućuje vam brže prihvaćanje svog novog jezika. Mislite  na tom jeziku umjesto prevođenja.

 • Sadržaj tečaja izrađen po mjeri

  Instruktori prilagođavaju  sadržaj tečaja na temelju Vaših osobnih ciljeva i profesije, a to jamči upotrebu jezičnih vještina koje su Vam korisne u svakodnevnom, ali i u profesionalnom životu.

 • Visok postotak govora

  Većinu svog vremena s Berlitzovim instruktorom provest ćete razgovarajući na ciljanom jeziku, a to povećava brzinu kojom upijate jezik te smanjuje pogreške i inhibicije.

 • Ciljano učenje

  Berlitzovi instruktori pronalaze odgovarajuću ravnotežu između poboljšanja Vaše tečnosti te gramatički pravilnog  izražavanja u govoru i pisanju.

 • Intuitivna gramatika

  Kao kod materinjeg jezika, Berlitzovi će Vam instruktori konverzacijom razvijati intuitivan osjećaj za gramatiku jezika koji učite.

 • Odgovarajuće učenje

  Berlitzovi instruktori upotrebljavaju alate koji najbolje odgovaraju Vašem načinu učenja i prihvaćanja gradiva, što znatno povećava mogućnosti razvoja Vaših jezičnih vještina. 

Svaki od ovih aspekata metode znatno pridonosi razvoju umijeća govorenja na ciljanom jeziku. Bez obzira na što se odlučite: tečaj u Berlitz centru, nastavu u Vašem uredu ili rad s instruktorom u privatnosti Vašeg doma, Berlitz metoda® glavni je oslonac naše filozofije predavanja koja će održati Vašu motivaciju, a Vi ćete uspješno progovoriti željenim jezikom.

Optimalni uvjeti za Vaš osobni uspjeh u učenju jezika

U Berlitzovim jezičnim programima od Vas ne očekujemo ni previše ni premalo. Tijekom konzultacije, unaprijed određujemo ciljeve te procjenjujemo Vaše predznanje u skladu s Berlitzovih deset razina. Naši instruktori aktivno Vas uključuju u materijal prema Vašem trenutnom stupnju. To jamči motiviranost i brz napredak.

Razgovarajte i razmišljajte na stranom jeziku

Kada učite pomoću Berlitz metode, aktivno sudjelujete u razgovoru. Nastava je isključivo na ciljanom jeziku s instruktorima koji su izvorni govornici. Ovaj aktivni pristup znači da ćete zaista uroniti u jezik koji učite. Napredak je puno brži od klasičnog dvojezičnog pristupa – gradite samopouzdanje i oslobađate se straha kad komunicirate na stranom jeziku.

Aktivno učenje gramatike uz govor

Naši jezični treneri ispravljaju Vašu gramatiku na način koji jamči ravnotežu između preciznosti i tečne komunikacije. Umjesto mučenja s čistom gramatikom, jezična pravila usvajate aktivnim razgovorom učeći pritom kako ispravno govoriti. 
Berlitz metodom® učite strani jezik kao što ste naučili svoj materinski jezik: na savršeno prirodan način.

Imate li pitanja ili želite više informacija o našim uslugama, programima i jezičnim tečajevima pošaljite nam upit.

Follow Berlitz Zagreb

Get in touch